19 Şubat 2010 Cuma

'Bayan Bacak'ın dramı




Kilisede temizlik yaparak ayakta kalıyor"Bir lokma ekmeğe muhtacım" diyen ve 1970'li yıllarda "Bayan Bacak" unvanıyla tanınan Serpil Örümcer, İstanbul'daki bir kiliseyi temizleyerek yaşam savaşı veriyor.Bir dönem "Bayan Bacak" lakabıyla Yeşilçam'a ve sahnelere damga vuran Serpil Örümcer, Unkapanı'ndaki Ayın Biri Kilisesi'nde çalışmaya başladı. Sabah gazetesinden Başak Çokan'ın haberine göre; "Bir lokma ekmeğe muhtacım" diyen Örümcer haftada iki gün kiliseye gelenleri karşılıyor ve temizlik yapıyor. Örümcer, bu noktaya gelmesinde en büyük etkenlerden birinin yaptığı yanlış evlilikler olduğunu söylüyor. Geçinebilmek için uzun süredir iş arayan ama çaldığı her kapıdan ret cevabı alan 58 yaşındaki Örümcer, bir arkadaşının aracılık etmesi ile kilisede çalışmaya başlamış. Salı ve perşembe günleri kiliseye gelenleri karşılıyor. Ayrıca kilisenin temizlik işleriyle de uğraştığını ifade eden Örümcer, "Hafta sonu da Bakırköy'de yere tezgâh açarak işportacılık yapıyorum. Her şey ekmek parası için" diyor.


GÖRENLER TANIMIYOR
Şöhretli yıllarda etrafında pervane olanların artık yüzüne bakmamasının çok acı olduğunu söyleyen Örümcer, çalıştığı kiliseye gelen ünlülerin çoğunun kendisini tanımadığını, tanıyanların da görmezden geldiğini söylüyor.Bu arada, yıllara damgasını vurmuş ünlü sanatçıya destek olmak için mart ayı sonlarında özel bir gece düzenlenecek. Serpil Örümcer, eski gazeteci Zafer Dinçer'in organize edeceği gecede tüm sanatçıları bekliyor. Gecenin geliri ile Örümcer'in yaşamını sürdürmesi için bir ev satın alınması hedefleniyor.
'Simitçilik bile yaptım'
Şöhreti yakaladığı yıllarda "Samanyolu" şarkısıyla ün salan Berkant'la nikâh masasına oturan Örümcer'in ilk evliliği uzun sürmedi.1989'da Kayserili bir emniyet amiriyle ikinci kez dünya evine giren Örümcer, 1990'lı yıllarda üçüncü evliliğini Batman'da tanıştığı Hasan Ölük ile yaptı. Üçüncü eşi tarafından eve kapatılan Ömürcer'i polis kurtardı. Berkant'tan olan kızı Fulya ve torunlarıyla yaşamaya başlayan Örümcer, simitçilik dahil her işi yaptığını söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder