30 Mayıs 2013 Perşembe

Daft Punk 97 ülkede 1 numara

Elektronik müziğin dev ismi Daft Punk'ın 'Random Access Memories' isimli yeni albümü Türkiye dahil 97 ülkenin dijital müzik listelerinde 1 numara oldu.


Elektronik tınılar ve dansın muhteşem uyumuyla disko müziğine yeni bir boyut getiren Daft Punk’ın son albümü ‘Random Access Memories’, Türkiye dahil 97 ülke listelerinde bir numaraya yerleşerek müzik dünyasını sarstı.

20 Mayıs’ta tüm dünyada satışa sunulan ve 80’ler disko çağına selam çaktıkları ‘Random Access Memories’, ilk haftasında tüm listelerde bir numaraya yerleşip tüm dünyada bir milyonun üzerinde satarak efsane mertebesine erişeceğinin sinyalini verdi. Fransız iki müzisyenden oluşan, 90’lı yıllarda elektronik müziği dünyaya sevdiren Daft Punk, İngiltere’de 2013’ün en hızlı satılan albümü olurken Fransa’da ise 2007’den bu yana en yüksek adetli ilk hafta çıkışını yaparak şimdiden üç platin plak ödülünün sahibi oldu. Amerika, Almanya, Avustralya ve Japonya gibi ülkelerde ilk kez birinci sıraya yerleşen elektronik müzik dehaları ilklere doymuyor. Albümün Amerika’da 339.000 adet satılan plağı ise SoundScan plak listesinde en çok satılan plak oldu. Albümün olay yaratan ilk single’ı ‘Get Lucky’ise bugüne dek dijital olarak dünya çapında 2,5 milyon adet sattı. Önceki albümünü 2005’te yayımlayan Daft Punk’a ‘Random Access Memories’te Pharrell Williams, Julian Casablancas, Panda Bear, Nile Rodgers, Giorgio Moroder, Paul Williams, Todd Edwards, Chilly Gonzales ve DJ Falcon gibi müzisyenler eşlik ediyor.

Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder