16 Aralık 2012 Pazar

2013 Yılının En İyileri

2012'nin sonuna yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Peki yıl boyunca hangi isimler, albümler, konserler, filmler ve mekanlar öne çıktı?

Yılın Yabancı Albümleri
1) Lonerism / Tame Impala
Dünya müzik piyasasını Amerika ve İngiltere eksenli gruplar, sanatçılar yönlendiriyor. Ama araya her zaman farklı ülkelerden birileri de girmeyi başarıyor. Avustralyalı Tame Impala özellikle son üç yıldır bunu ciddi şekilde yapabilen gruplardan biri. 2010 çıkışlı ilk albümleri Innerspeaker, Rolling Stone dergisi tarafından yılın albümü seçilmişti. Bu sene yayınladıkları Lonerism'le çıtayı daha da yükselttiler. Saykodelik rock'ın türlü örneklerinin sergilendiği Lonerism ilham verici ve aşırı derecede etkileyici bir albüm.
2) Allah Las / Allah Las
3) Come Of Age / The Vaccines
4) Port Of Morrow / The Shins
5) An Awesome Wave / Alt-j
6) Blunderbuss / Jack White
7) Channel Orange / Frank Ocean
8) Boy & Girls / Alabama Shakes
9) Given to the Wild / The Maccabees
10) Jake Bugg / Jake Bugg

Yılın Yerli Albümleri
1) Bende Bi'aşk Var / Göksel
Bakın aylar önce Göksel'in bu harika albümüyle ilgili ne yazmışız: "Türkiye'de mevcut ana akımın dışına çıkan çok fazla pop müzik sanatçısı yok. Hep aynı teraneyi okurlar. Şarkılarında yazları Bodrum'da çoşar, kışları İstanbul'da ağlarlar. Bazı istisnai isimlerse yıllardır bu döngünün dışındalar. Göksel bunlardan bir tanesi. Yeni albümü Bende Bi'aşk Var'da da o kendine özgü, alternatif pop anlayışını sürdürüyor." Bende Bi'aşk Var son yıllarda dinlediğim en kusursuz Türkçe pop albümlerinden biriydi. Yitip gitmeye mahkum onca çalışmanın yanında yıllar sonra da hatırlanacak şarkılar barındırıyor.
2) Lara / 123
3) Biz Burada Yok İken / Replikas
4) Gün Sözleri / Yora
5) Vaveyla / Sıla
6) Deli Bando / Yasemin Mori
7) Aşkın Izdırabını / Hayko
8) Anadolu Beat / Flört
9) Herkes Aynı Hayatta... / Mehmet Erdem
10) Aşktan ve Gariplikten / Can Bonomo

Alper Bahçekapılı - Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder