6 Mart 2012 Salı

Whitney Houston, Billboard 200 listesinin ilk 10'una 3 albümü aynı anda giren ilk kadın sanatçı



Yaklaşık 20 gün önce ölen Whitney Houston, Billboard 200 listesinin ilk 10'una 3 albümü aynı anda giren ilk kadın sanatçı oldu. Houston gibi hayata zamansız veda eden, albüm gelirleriyle yakınlarını zengin eden çok sayıda ünlü bulunuyor

Müzik dünyasının genç yaşta hayata veda ederek efsaneleşen ünlü isimlerinin albümleri, ölümlerinden sonra rekor satış rakamları yakaladı. Michael Jackson ve Amy Winehouse'tan sonra Whitney Houston'ın albümleri de satış rekoru kırarken, ünlü şarkıcı, Billboard 200 listesinin ilk 10'una 3 albümü aynı anda giren ilk kadın sanatçı unvanını da elde etti. Tıpkı Whitney Houston gibi hayata zamansız vedalarının ardından albüm satışları katlanan, eşyaları açık artırmalarda rekor fiyatlara satılan ve buralardan gelen gelirlerle yakınlarını zengin eden çok sayıda ünlü bulunuyor.


WHITNEY HOUSTON

- Whitney Houston'ın 11 Şubat'ta bir otel odasında ölü bulunmasının ardından 668 bin albümü ve 2.76 milyon şarkısı internet üzerinden satıldı.
- Sanatçının adını taşıyan albüm 30 bin rakamına ulaştı, Billboard 200 listesinde 9. sıraya yükseldi.


MICHAEL JACKSON

- 25 Haziran 2009'da öldü.
- Ölümünden sonra Billboard 200 listesine giren ilk sanatçı oldu.
- 6 albümü birden ilk 10'a girerek tarihe geçti.


ELVIS PRESLEY

- 16 Ağustos 1977'de öldü. Şarkıları yıllardır dillerden düşmeyen Elvis Presley'in yakınlarının yılda 42 milyon dolar geliri var. Kalp krizi sonucu 42 yaşında ölen Presley adına kurulan şirket, kızı Lisa Marie Presley tarafından Robert Sillerman'a satıldı. Sillerman, dünyada sanatçının imajının kullanıldığı her ticari üründen pay alıyor.


JOHN LENNON

- 'Beatles'ın efsanevi üyesi John Lennon, 8 Aralık 1980'de bir hayranı tarafından öldürüldü.
- Lennon'ın şarkılarından elde edilen yıllık 25 milyon gelirden eşi Yoko Ono ile oğlu Julian Lennon faydalanıyor.


BOB MARLEY

- 11 Mayıs 1981'de 36 yaşındayken kanserden öldü.
- 'Reggae Kralı', ölümünün üzerinden geçen uzun yıllara karşın yıllık 7 milyon dolarlık gelire sahip. Bu gelirden karısı Rita Marley ve 8 çocuğu yararlanıyor.


AMY WINEHOUSE

- 23 Temmuz 2011 tarihinde 27 yaşındayken öldü.
- Ölümünün üzerinden 96 saat geçmeden 'Back to Black' (2006) aldı albümü 37 bin adet sattı. Albümdeki 'Rehab' adlı şarkı internetten 34 bin kez indirildi.


KURT COBAIN

- 5 Nisan 1994 tarihinde intihar etti.
- Nirvana'nın solisti olan 27 yaşındaki Kurt Cobain'in karısı Courteney Love, sanatçının ölümünden sonra kurulan şirketteki hisselerinin yüzde 25'ini Primary Wave adlı New Yorklu bir plak şirketine sattı.
- Courteney Love ve kızı Frances Bean'in, yılda 50 milyon dolar geliri var.

Burcu BİLGİN AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder